سامانه هوشمند ختم تصفیه شرکت

در راستای تحقق برنامه تحولی قوه قضائیه و ارتقاء استناد پذیری اشخاص حقوقی و همچنین به موجب بندهای «۶»و«۷» پروژه مصوب هویت هوشمند اشخاص حقوقی برای تمامی اشخاص حقوقی مشمول قانون تجارت به صورت یک ساختار ثبت الکترونیک ختم تصفیه به عنوان مرحله نهایی حیات شرکت در سامانه جامع ثبت شرکتها پیش بینی گردیده است.

 

هرآنچه در موردسامانه هوشمند ختم تصفیه شرکت باید بدانید

زمانی که شما به صورت اجباری و یا اختیاری تصمیم به منحل کردن شرکت خود کنید باید به کلیه حساب های قانونی شرکت رسیدگی کنید. پس به صورت اجباری باید اقدام به تصفیه شرکت خود کنید.

زمانی که شرکت کارش تمام شد باید یک نفر را به عنوان مدیر تصفیه معرفی کنید تا به عنوان نماینده شرکت در حال تصفیه کلیه امورد مربوط به آن را انجام دهد.

بیشترین و مهم ترین مسائل مربوط به تصفیه شرکت به مسائل مالی ازجمله بدهی های شرکت و در راس آنها مسائل مالیاتی شرکت است. پس اگر شرکت بدهی به شخص یا دولت داشته باشید پس از تصفیه باید به آنها رسیدگی شود.

 

شناسنامه و کارت ملی مدیران تصفیه

 

آگهی روزنامه رسمی انحلال شرکت به همراه آگهی انتخاب مدیر تصفیه

 

صورت‌جلسه مجمع عمومی فوق‌العاده با امضای مدیر تصفیه

انحلال شرکت به معنای پایان مسئولیت‌های حقوقی شرکت نیست. تا زمانی که تمام بدهی‌ها به طلبکاران پرداخت نشود و دارایی‌ها بین شرکا تقسیم نشود، شرکت به حیات خود ادامه می‌دهد. «فرایند ختم تصفیه» به همین منظور در قانون پیش‌بینی شده است. در واقع، پایان عمر یک شرکت ثبت‌شده ، منوط به خارج شدن تمام دارایی‌ها از حالت مشاع و تصفیه اموال است. این مسئولیت طبق قانون بر عهده مدیر تصفیه گذاشته شده است. این شخص موظف است بعد از گذشت شش ماه از انحلال رسمی، ختم تصفیه شرکت را اعلام نماید.

بله. طبق ماده ۲۰۶ بخش نهم قانون تجارت ایران، شرکت‌ها به محض انحلال در حال تصفیه محسوب می‌شوند و باید در دنبال نام آنها همه‌جا عبارت «در حال تصفیه» ذکر شود. نام مدیر یا مدیران تصفیه نیز باید در کلیۀ اوراق و آگهی‌های مربوط به دعوت از بستانکاران و ختم تصفیه شرکت در

روزنامه رسمیوروزنامه کثیرالانتشارقید گردد.

آخرین مرحله انحلال قانونی و تصفیه رسمی شرکت، ختم تصفیه نامیده می‌شود. تمام بدهی‌ها پرداخت شده‌اند، تعهدات انجام گرفته‌اند و دارایی‌های باقی‌مانده بین صاحبان سهام تقسیم شده است. همچنین در صورتی که پس از اعلام ختم تصفیه، وجوهی نزد مدیران تصفیه باقی مانده باشد، باید در حساب مخصوصی نزد یکی از بانک‌های ایران تودیع شود و صورت اسامی بستانکاران و صاحبان سهامی که حقوق خود را استیفا نکرده‌اند نیز به آن بانک تسلیم گردد. این موضوع باید در آگهی ختم تصفیه شرکت نیز قید شود تا از این طریق به اطلاع اشخاص ذی‌نفع برسد تا برای گرفتن طلب خود به بانک مراجعه کنند. پس از انقضای ده سال از تاریخ انتشار آگهی ختم تصفیه، هر مبلغی از این وجوه که در بانک باقی مانده باشد در حکم مال بلاصاحب است و از طرف بانک با اطلاع دادستان شهرستان محل به خزانه دولت منتقل خواهد شد. گفتنی است که دفاتر و سایر اسناد و مدارک شرکت تصفیه شده باید تا ده سال از تاریخ اعلام ختم تصفیه محفوظ بماند. به این منظور، مدیران تصفیه باید همزمان با اعلام ختم تصفیه به اداره ثبت شرکت‌ها، دفاتر و اسناد و مدارک مذکور را نیز به این مرکز تحویل دهند تا از آنها نگهداری شود و برای مراجعه اشخاص ذی‌نفع آماده باشد.

طبق قانون، مدیران تصفیه مکلف‌اند ظرف یک ماه پس از ختم تصفیه، مراتب را به مرجع ثبت شرکت‌ها اعلام نمایند تا این موضوع ثبت گردد و در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار اطلاع‌رسانی شود. به این ترتیب، نام شرکت از دفتر ثبت شرکت‌ها و دفتر ثبت تجارتی حذف می‌گردد.

بله. در مدت تصفیه مقررات راجع به دعوت و تشکیل مجامع عمومی و شرایط حد نصاب و اکثریت مجامع مانند زمان قبل از انحلال باید رعایت شود و هر گونه دعوتنامه و اطلاعیه‌ای که مدیران تصفیه برای صاحبان سهام منتشر می‌کنند باید در روزنامه کثیرالانتشاری منتشر شود که در آخرین مجمع عمومی عادی قبل از انحلال برای درج اطلاعیه‌ها و آگهی‌های مربوط به شرکت تعیین شده است. تصمیم راجع به انحلال و اسامی مدیر یا مدیران تصفیه و نشانی آن‌ها نیز باید برای اطلاع عموم در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار چاپ شوند. نهایی شدن ختم تصفیه نیز با آگهی در این دو روزنامه اعلام خواهد شد.

مدت مأموریت مدیر یا مدیران تصفیه نباید از دو سال تجاوز کند. طبق ماده ۲۱۴ بخش انحلال و تصفیه قانون تجارت ایران، اگر تا پایان این زمان امر تصفیه خاتمه نیافته باشد، این مدیران باید با ذکر علل و جهات خاتمه نیافتن تصفیه امور شرکت مهلت اضافی را که برای خاتمه دادن به امر تصفیه لازم می‌دانند و تدابیری را که جهت پایان دادن به امر تصفیه در نظر گرفته‌اند به اطلاع مجمع عمومی صاحبان سهام برسانند و تمدید مدت مأموریت خود را خواستار شوند. همچنین هر گاه مدیر تصفیه توسط دادگاه تعیین شده باشد، تمدید مدت مأموریت او با دادگاه خواهد بود.