رتبه بندی شرکت ها چیست؟
رتبه بندی در واقع یک نوع مقیاس گذاری برای تضمین کیفیت و کمیت پیمانکاران برتر در ارائه خدمات و دفاع از حقوق بهرهوران میباشد. برای اجرای هر پروژه باید توان شرکتهای دارنده گواهی صلاحیت، طبق ضوابط آیین نامه ارجاع کار به پیمانکاران، توسط دستگاههای اجرایی ذیربط ارزیابی شود. دریافت گواهی صلاحیت، مرحله اول از فرآیند احراز صلاحیت شرکتهای متقاضی حضور درمناقصات دولتی و پروژههای بزرگ میباشد.
شرکت ها از لحاظ نوع فعالیت برای دریافت رتبه به ۵ دسته تقسیم میشوند که رتبه هر یک از این دستهها توسط نهاد خاصی صادر میگردد و مراجعه هر شرکت برای دریافت رتبه باید به اداره مربوطه صورت گیرد:
رتبه پیمانکار رتبه مشاور طرح و ساخت EPC رتبه انفورماتیک رتبه انبوه ساز
رتبه بندی شرکت های پیمانکاری
رتبه بندی شرکتهای پیمانکاری، بررسی میزان توانایی شرکت (براساس نفرات و سوابق آنها، تجربه کاری و توان مالی) می باشد شرایط و معیار های این رتبه بندی را با هم بررسی میکنیم.
رتبه بندی پیمانکاران چیست ؟
رتبه بندی شرکتهای پیمانکاری ، بررسی میزان توانایی شرکت ( براساس نفرات و سوابق آنها، تجربه کاری و توان مالی ) می باشد. این بررسی براساس ضوابط و آیین نامه هایی که توسط معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهوری مصوب می شود انجام می گیرد .
رتبه بندی شرکتها در ۱۱ رشته معرفی شده و در پایه های (۱،۲،۳،۴،۵) انجام می گیرد که پایه ۵ کمترین و ۱ بیشترین پایه است. جهت کسب رتبه بندی پایه ۵ شرکت می بایست امتیاز نفرات را که برای رشته ( رشته های) درخواستی به صورت مجزا داشته باشد که محاسبه این امتیاز براساس مدرک تحصیلی و سابقه اعضای هیات مدیره انجام می گیرد .
جهت کسب پایه چهار (۱،۲،۳،۴) شرکت می بایست امتیاز نفرات و سقف تجربه کاری تعیین شده برای هر رشته و پایه و سقف توان مالی تعیین شده برای هر رشته و پایه را به صورت مجزا داشته باشد .
توضیحات بیشتر به تفصیل در فرم های پیوستی و ضوابط و آیین نامه های ارائه شده آمده است .رشته های مختلف پیمانکاری در آیین نامه معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهوری شرکتها را در ۱۱ رشته مختلف رتبه بندی می کند که عبارتند از :
۱٫ ساختمان
۲٫ راه و ترابری
۳٫ صنعت و معدن
۴٫ تاسیسات و تجهیزات
۵٫ کشاورزی
۶٫ آب
۷٫ مرمت آثار باستانی
۸٫ کاوش های زمینی
۹٫ ارتباطات
۱۰٫ نفت و گاز
۱۱٫ نیرو
رتبه بندی مشاور
شرکت های مشاور نیز طبقه بندی مخصوص خودشان را دارند در مقاله ذیل به بررسی این گونه طبقه بندی میپردازیم.
اخذ رتبه مشاور
همان گونه که می دانید شرکتهای مهندسی مشاور در سه پایه رتبه بندی می شوند و در سایت ساجات نیز این رتبه بندی انجام می شود لذا این شرکت در جهت تکمیل پرونده مشاوران در جهت اخذ رتبه از معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری گام برمی دارد.
یکی از فعالیت های ثبت دیلمی در کنار خدماتی مانند ثبت شرکت ها، ثبت اختراع، ثبت برند و … اخذ رتبه مشاور می باشد. تکمیل پرونده رتبه مشاوران یکی از امور تخصصی است که جزئیات زیادی دارد. دریافت مشاوره صحیح در این امر بسیار مهم است.
رتبه بندی طرح و ساخت EPC
برای اجرای هر پروژه باید توان شرکت های دارنده گواهی صلاحیت طبق آیین نامه ارجاع کار ارزیابی شود، در مقاله ی بعد به شرح این فرایند میپردازیم.
رتبه EPC
برای اجرای هر پروژه باید توان شرکت های دارنده گواهی صلاحیت طبق آیین نامه ارجاع کار ارزیابی شود.
بخشی از فرآیند ارجاع کار به پیمانکاران برای اجرای پروژه های صنعتی به روش طرح و ساخت است که در ارتباط با پروژه مورد نظر طی آن اجرای کار پیمانکاران دارنده گواهی صلاحیت بر اساس آیین نامه ارجاع کار به پیمانکاران طراحی و ساخت صنعتی به وسیله دستگاه اجرایی بررسی شده و حائزان شرایط برای دعوت به ارائه پیشنهاد تعیین می شوند.
این نوع پیمانکاران فعالیت های مورد نیاز پرونده را در بخش های مختلف مهندسی، تدارکات، ساختمان و نصب و راه اندازی به عهده دارد.
مدت اعتبار این رتبه چهار سال میباشد. مهندسین بخش های تدارکات و مهندسی و بخش نصب و راه اندازی و کنترل کیفیت باید طبق جدول های شماره ۴ و ۵ آیین نامه باشند.
رتبه طرح و ساخت غیر صنعتی
تقسیم بندی تخصص ها و رشته های کاری پیمانکاران طرح و ساخت:
- رشته ساختمان :
- ۱– ۱ آموزشی ورزشی بهداشتی ۱-۲ مسکونی تجاری اداری ۱-۳ معماری داخلی ۱-۴ نوسازی بافت های فرسوده ۱-۵ مقاوم سازی.
- رشته آب
- رشته راه
- رشته کشاورزی
- اثار تاریخی و فرهنگی
مدارک مورد نیاز برای رتبه پیمانکاری
– کپی تمامی مدارک ثبتی شرکت و روزنامه رسمی تغییرات
– لیست آخرین سهامداران شرکت
– مدرک تحصیلی اعضاء امتیاز آور شرکت
– مدرک تحصیلی کلیه اعضاء هیئت مدیره
– کپی شناسنامه و هر دو روی کارت ملی تمامی اعضا شرکت (سهامداران، هیئت مدیره و امتیاز آوران)
– کپی هر دو روی کارت پایان خدمت برای تمام اعضا هیئت مدیره و امتیاز آوران
– گواهی کار مهندسین یا تکنسین های ۳ سال سابقه به بالا برای هیئت مدیره شرکت دارای سمت مرتبط با رشته مورد تقاضا
– پرینت سوابق بیمه مهندس امتیاز آور که نام شرکت یا شرکت های واریز کننده حق بیمه در آن قید شده باشد
– ۴ نسخه سربرگ
– مهر شرکت
– تنظیم تعهدنامه در یکی از دفاتر اسناد رسمی براساس نمونه
– موضوع شرکت مطابق با رشته درخواستی رتبه باشد
– کپی اجاره نام یا سند مالکیت محل شرکت که حتما می بایستی به صورت دفتر کار باشد
– پرداخت حق کارشناسی سایت ساجات
– کد اقتصادی
– یک قطعه عکس و نمونه امضاء از تمامی اعضا هیئت مدیره، سهامداران و امتیاز آوران
– کد بیمه تأمین اجتماعی شرکت
– نامه درخواست رتبه بندی در سربرگ شرکت
– اصل گواهی نامه صلاحیت قبلی