شرکت سهامی عام چیست؟
شرکت سهامی عام یکی از انواع شرکتهای سهامی است که قسمتی از سرمایۀ آن از طریق فروش سهام به غیرمؤسسان (مردم) تأمین شود. سهام شرکت سهامی عام در بورس اوراق بهادار داد و ستد می شود
سازمانهای بورس در جهان معمولاً شرکتهایی را میپذیرند که دارای سرمایه و اعتبار بسیار قوی باشند. مؤسسان این گونه شرکتها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهامبه عموم مردم تأمین میکنند. در این نوع شرکتها، صاحبان سهام میتوانند سهام خود را در بورس فروخته و در واقع مالکیت خود را به دیگران منتقل کنند.
تعداد شرکا در شرکت سهامی عام زیادتر از سایر انواع شرکتهای سهامی است؛ این امر میتواند منجر به جمع شدن سرمایه های کوچک و ایجاد یک سرمایه بزرگ بشود که انجام فعالیتهای اقتصادی سنگین را میسر میسازد. در این نوع شرکتها نقل و انتقال سهام اسان است و محدود به رضایت دیگر سهامداران نیست.
برای انجام پروژه های بزرگ عمرانی صنعتی کشاورزی وجود شرکتهای بزرگ لازم و ضروری است در اینگونه شرکتها سرمایه های اندک در قالب سهام به عمومی مردم واگذار می شود موسسین یا مدیران با اداره شرکت سرمایه حاصله را در جریان گردش صحیح اقتصادی قرار می دهند و در اثر این عمل دو منفعت حاصل می گردد در مرحله اول سودی از سرمایه گذاری یا انجام فعالیت های عمرانی نصیب سهامدار می شود و در مرحله دوم رونق و آبادانی را برای کشور به ارمغان می آورد.
شرکت سهامی عام نوع بخصوص و منحصر بفرد شرکت های بزرگ می باشد که یکی دیگر از خدمات ثبت شرکت موسسه ثبت دیلمی می باشد. شرکت های سهامی عام اجازه فروش سهام به عموم مردم را دارد و مردم می توانند در هنگام اعلام پذیره نویسی به شعب بانک اعلام شده مراجعه و ورقه تعهد سهم را امضا و وجوه معینه را به حساب شرکت واریز نمایند.
ثبت شرکت سهامی عام در ۸ گام!
بر اساس تجربیات ثبت دیلمی در زمینه ثبت شرکتها مزایای شرکت سهامی عام برخی را وادار میکند کسبوکار خود را در این قالب گسترش دهند. سهولت نقلوانتقال سهام، تجمع سرمایههای کوچک برای تشکیل شرکت، محدودیت مسئولیت سهامداران در شرکتهای سهامی، جذب سرمایه از طریق انتشار اوراق سهام، استمرار و موجودیت شرکتهای سهامی و تعیین هیأتمدیره در شرکتهای سهامی شماری از امتیازهایی است که برای تشکیل شرکت سهامی عام وجود دارد.
مراحل ثبت شرکت سهامی عام
گام اول: تأسیس شرکت
گام دوم: اظهارنامه تأسیس شرکت
گام سوم: تهیه طرح اعلامیه پذیره نویسی
گام چهارم: امضای ورقه تعهد سهم
گام پنجم: تشکیل سرمایه
گام ششم: تخصیص سهام
گام هفتم: ایجاد شرکت
قدم آخر: ثبت شرکت پس از تشکیل