شرکت دانش بنیان چیست؟ «شرکتها و مؤسسات دانشبنیان»، شرکت یا موسسه خصوصی و یا تعاونی است که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانشمحور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزایی فراوان به ویژه در تولید نرمافزارهای مربوط تشکیل میشود. به عبارت دیگر شرکت دانش بنیان به شرکتی گفته میشود که از %۱ تا %۱۰۰ سهام آن متعلق به یک دانشگاه یا واحد پژوهشی و یا از ۵۱ تا ۱۰۰ درصد آن متعلق به اعضای هیات علمی دانشگاهها یا واحدهای پژوهشی باشد. در صورتی که سهام دانشگاه کمتر از%۵۰ باشد شرکت دانش بنیان خصوصی است و در غیر اینصورت شرکت دانش بنیان دولتی است.
آشنایی با انواع شرکت دانش بنیان با توضیح سلیس کارشناسان ثبت دیلمی ۱ – شرکتهایی که فقط اعضای هیئت علمی مالک آن هستند. در صورتی که سهام دانشگاه کمتر از ۵۰ درصد باشد، شرکت دانشبنیان، شرکتی خصوصی است که باید تابع قانون تجارت باشد و در اداره ثبت شرکتها ثبت شود. ۲ – شرکتهایی که دانشگاهها نیز در آن مالکیت دارند. درصورتیکه سهام دانشگاه ۵۰ درصد یا بیشتر باشد، شرکت دانشبنیان، شرکتی دولتی است.
چگونگی تشکیل شرکت دانش بنیان یکی دیگر از خدمات ارزنده و قابل توجه و همچنین تخصصی ثبت دیلمی، ثبت شرکت در نوع شرکت دانش بنیان می باشد. می توان روند ثبت شرکت های دانش بنیان را به اختصار اینگونه بیان کرد: دانشگاهها و واحدهای پژوهشی پس از تصویب امکان تاسیس شرکتهای دانشبنیان در آییننامهی مالی و معاملاتی خود در هیات امنا، میتوانند شروع به تشکیل شرکتهای دانشبنیان نمایند. هر شرکت دانشبنیان به پیشنهاد تعدادی از اعضای هیات علمی و تصویب دانشگاه یا واحد پژوهشی تاسیس خواهد شد و یا توسط دانشگاه و واحد پژوهشی به اعضای هیات علمی پیشنهاد میشود.
زمینههای فعالیت شرکتهای دانشبنیان . انجام پژوهشهای کاربردی و توسعهای.
- ارایه خدمات تخصصی و مشاورهای (خدمات علمی، تحقیقاتی و فنی).
- تولید محصولات با فناوری نوین (توسعه فناوری).
- انجام خدمات نظارتی بر پروژههای پژوهشی، اجرایی و مشاورهای.
- ارایهی خدمات توسعهی کارآفرینی.
- ایجاد مراکز رشد و خدمات ایجاد و توسعهی کسبوکار.
- ارایهی خدمات توسعهی محصول جدید.
- ارایهی خدمات ایجاد و توسعهی خوشههای کسبوکار.
- تشخیص فرصتهای کارآفرینی.
- انجام خدمات توسعهی فناوری.
- انجام خدمات ورود کسبوکارها به بازار بینالملل و جهانی کردن آنها.
- برنامهریزی و اجرای طرحهای توسعهی کارآفرینی در سطوح ملی، منطقهای و محلی.